A new world of fantasy and magic |
Съжалявам за забавянето, форума се обновява.... Има много работа по втория свят, затова ако има желаещи да помагат, заповядайте.... Сега ще ходя да спя, че заради тоз форум недоспивам вече :D ... - Админката |
|
| |
| Author | Message |
|---|
Otsuk_iKanae Elf

Posts: 358 Join date: 2011-06-10 Age: 13 Location: Land Of The Bloody Killers
 | Subject: Re: Игра: Логически задачи Sun Feb 12, 2012 9:41 pm | |
| Ъъъъ... О.о ... ъм ъм ъм...е т'ва ме прати в трета глуха.... о.о хмм....ъъ....това е ... доста объркващо....да видим до къде ще стигна... о.о ... започвам.... :gallery: :gallery: :gallery: копче 1:двуличник....мисля че... копче 2:лъжец... копче 3:лъжец....като че ли... копче 4:лъжец.... копче 5:двуличник.... копче 6: двуличник, но това вече се знае... копче 7: двуличник... копче 8: лъжец.... копче 9: двуличник... копче 10 :лъжец... копче 11: лъжец.. копче 12: истината... копче 13: лъжец.... копче 14: двуличник..... копче 15: двуличник ......... копче 16: лъжец, но и това го има в условието... копче 17: лъжец... копче 18: двуличник....
така....до тука го карах.... 50/50....и ми остана само 12. Ами...предполагам, че то е истинското копче... о.о давай отговора, шефе.....че тука ми взе акъла тая лудост.... xD |
|  | | Kitana-sama Vampire

Posts: 375 Join date: 2011-06-04 Age: 15 Location: SoMewHeRe In tHe SanD...
 | |  | | Otsuk_iKanae Elf

| Subject: Re: Игра: Логически задачи Sun Feb 19, 2012 10:21 pm | |
| ооок...айде втори рунд.. о.о 1. - двуличник, мисля че...защото ами...лъже че е вярното и казва истината за номер 2... о.о 2. - този е лъжец.... 3. - ъъъ....лъжец...едва ли истинското копче ще казва, че някой друг е правилният.... оттам се разбира, че и 2 е лъжец... о.о 4. - същата работа....лъжец... 5. - двуличник...истина е, че никое от горните не е вярно, но и това не е истинското копче... о.о 6. - ъъъ....двуличник.. това вече се знае...о.о 7. - двуличник...вярно е това за 6, но 7 не е истинското копче... о.о 8. - ъъъъ.....лъжец....7 не е вярното...но ако 8 лъже....значи 9 е вярното...хмм...о.о 9. - така...миля че казва истината, защото 7 се оказа двуличник както казва то, а и 8 наистина не каза нищо вярно...да видим за 15...о.о 10. - ъ....мисля че е лъжец....с тази мания за световно господарство...едва ли ще казва истината.. о.о 11. - християнин?? о.о .... лъжец....така мисля де...ами...охх да видим по-надолу какво ще излезе.. >< 12. - ъъъ....двуличник....поне така съдя от думите му...лъже за топката...значи 8,10 и 11 наистина са лъжци...о.о 13. - определено лъже...това със повишението го издаде.. а и 12 вече каза че 10 лъже.. о.о 14. - лъжец...вече се знае, че 12 е двуличник а 9 каза че 15 казва истината... о.о значи и 9 казва истината... о.о 15. - ако наистина казва истината...значи 14 е двуличник! По дяволите какъв е този ад на който ме подлагаш, бе човек.. о.о ок значи...ако е двуличник...лъже за 15 и казва истината за 12....значи и 12 казва истината!!! Кво става тука бе?? о.о ... оок да приемем че е така.. о.о 16. - лъжец..това вече се знае.. о.о 17. - лъже...няма да тръгне да казва кое е истинското...точно както 3 и 2 и 1и 4.... 18. - двуличник от класа...>< ... казва истината, че лъже.. о.о ... а след като истинското копче казва истината....ами 18 отпада.. >< .. о.о
така... останаха...9, 12 и 15...до тука 9 каза всичко правилно...после..12 също...и 15...аааа....чакай малко...о.о почивка 5 минути... не е 15...само казва че не е вярното.... 12 казахме вече че не е вярно...значи...мисля че Джо трябва да натисне 9.... о.о Само не ми казвай че пак ще умираме...xDDD |

| Subject: Re: Игра: Логически задачи Mon Feb 20, 2012 3:42 pm | |
| Ами стигна до правилното копче, но обясненията трябва да са подредени, не може ей така да заявиш как тоя е лъжец, а оня двуличник. няма да те мъча повече, все пак добра работа. Ето го и обяснението: (моля, прегледай го обстойно)
Копче 16 (лъжец, отпада) твърди, че копче 15 е двуличник. Съответно 15 казва истината или е лъжец и е вярното копче, което не е възможно (вярното копче със сигурност казва истината) Тогава 15 не е вярното копче (отпада), а 14 е двуличник. Вече знаем, че и 14 отпада. Знаем, че 14 лъже, защото казва, че 15 е лицемер, а вече знаем, че на 15 може да се вярва. Тогава 12 не е велик пророк (отпада) и 8, 10 и 11 НЕ СА лъжци, но пък може да са двуличници. Също така копче 16 лъже, че 18 е откачило => 18 казва истината и не е вярното копче. (отпада) Нека се преместим на копче 6 (двуличник, отпада). 5 е двуличник – казва истината за това, че всички от 1 до 4 лъжат, а лъже за това, че е истинското. От тук можем да изключим всички копчета от 1 до 6 включително. Нека обобщим: Копчета 1, 2, 3, 4, 5, 6, 12, 14, 15, 16 и 18 отпадат. Остават ни копчета 7, 8, 9, 10, 11, 13 и 17. Копчета 2 и 3 твърдят, че 2 е вярното. Ако казват истината, то което и от двете копчета да натисне Джо, бомбата ще бъде обезвредена (казват истината), което е невъзможно, защото вярното копче е само едно. Същото важи и за копчета 1 и 4; 11 и 17; 13 и 10. Съответно 10, 11, 13 и 17 отпадат. Остават ни копчета 7, 8 и 9..... 7 и 8 взаимно се изключват по същата процедура. Единственото копче, което остана е 9, пък и ако погледнем какво казва то, ще разберем, че не лъже. Мога да обясня също и коментарите на 7 и 8 и как всичко се навързва, но не виждам смисъла, и сами ще се сетите, не е трудно. Вярното копче е 9.
Ти си на ход, давай следващата ;]
|
|  | | Otsuk_iKanae Elf

| Subject: Re: Игра: Логически задачи Mon Feb 20, 2012 4:05 pm | |
| Оок..време е за...дъното на гадния хладилник! Ще те почерпя със сирене и омлет от мухоморки. Мляс! Различните сирена са на бучки с големината на палец и ако изстържеш зеленото, ще видиш трите вида: синьо, жълто и оранжево. Бучките синьо сирене са с една по-малко от жълтите. Жълтите са два пъти повече от броя на оранжевите, разделен на сините. Ако имах още две жълти бучки, броят им щеше да е равен на оранжевите. и така, колко бучки сирене имам? Отместих настрана сиренето и видях моята градинка с мухоморки, които растат под него. - Всичките 10 мухоморки на точки са зелени. Има и седем зелени мухоморки без точки. - Имам 12 отровни мухоморки, от които 8 са зелени. - Седем от мухоморките на точки са отровни. Ако всичките мухоморки са зелени или отровни или и двете заедно, тогава колко са общо? Колко зелени мухоморки без точки за безопасни за ядене? Кутията ми е празна, но ако беше пълна, щеше да има 20 яйца. Искам да изям 3 пъти повече яйца, отколкото изядох вчера. След това ще останат достатъчно яйца и утре ще мога да изям половината от тези, които изям ще днес. Но тъй като никога не ям половин яйце, кажи ми колко яйца съм имал в кутията преди вчерашната закуска.
Късмет! Ще ти трябва... ^^ |

| Subject: Re: Игра: Логически задачи Mon Feb 20, 2012 6:05 pm | |
| Такаааа, да кажем, че: синьото сирене е x жълтото е y оранжевото е z
x = y-1 (Бучките синьо сирене са с една по-малко от жълтите) y = (2z) : x (Жълтите са два пъти повече от броя на оранжевите, разделен на сините.) z = y+2 (Ако имах още две жълти бучки, броят им щеше да е равен на оранжевите.) x+y+z = [y-1] + [(2z):x] + [y+2] = y-1 + (2z):x + y + 2 = 2y + 1 + (2z):x }x => x+y+z = [2xy + x + 2z]:x Надявам се това решение да се зачита. Фактически частта в червено се получава броя на бучките.
Част 2 Знаем със сигурност броя на отровните. Нека тръгнем от там. 7 от 10 зелени гъби на точки СА отровни => 3 зелени на точки НЕ са отровни. Знаем, че само 8 от отровните са зелени, и тъй като всичките гъби на точки са зелени, остава да е отрона само една, която не е на точки. Съответно имаме 4 отровни, които не са нито зелени, нито на точки. Станаха 12. От тук какво можем да разберем: 3 зелени на точки не са отровни и още 6 зелени без точки не са отровни. Това отговаря на 2-я въпрос. Отговора е 6. Когато сметнах общо всички гъби, 12 отровни + 3 на точки, които не са отровни + 6 зелени, които не са отровни, стигнах до извода, че всички гъби на брой са 25.
Част 3 Ако в пълната кутия се събират 20 яйца, нека направим следното уравнение. Вчера са изядени х яйца. Днес 3х, а утре (3х):2. Ако съберем броя изядени яйца и от 3-те дни, трябва да получим 20. Ето го и уравнението:
20 = 3х + х + (3х):2 20 = 4х + (3х):2 (нека умножим и двете страни на уравнението по 2) 40 = 8х + 3х = 11х х = 40:11 = три цяло и седем единадесети (няма как да го напиша с числа). условието е изпълнено, не сме делили яйца наполовина, само на 7/11 :smile2: Това е, шефе. Ако имам грешки поправяй ме :cya: |
|  | | Otsuk_iKanae Elf

| Subject: Re: Игра: Логически задачи Mon Feb 20, 2012 6:48 pm | |
| Амии...абе направо ще го напиша, пък ти си го чети после.. 13 бучки сирене (3 синьо, 6 оранжево и 4 жълто.) ... 21 мухоморки.. (6 зелени без точки и безопасни за ядене.) ... Вчера е имало 11 яйца. (професорът е изял 2 вчера, ще изяде 6 днес и 3 утре...) ... еми..това са отговорите...все пак браво за главозамайващите изчисления и разсъждаването...който ми взеха акъла (прочетох го около 12-13 пъти, докато разбера какво точно си написала...браво!) ... тъй че...ти си на ход! :cya: :cya: :cya: :pizza: :pizza: :pizza: :smile2: :smile2: :smile2: :smile: :smile: :smile: :bummy3: :bummy3: :bummy3: |

| |  | | |
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |
|