A new world of fantasy and magic

HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Съжалявам за забавянето, форума се обновява.... Има много работа по втория свят, затова ако има желаещи да помагат, заповядайте.... Сега ще ходя да спя, че заради тоз форум недоспивам вече :D ... - Админката

Share | 

Игра: Логически задачи

View previous topic View next topic Go down 
Goto page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
Otsuk_iKanae
Elf

PostSubject: Re: Игра: Логически задачи   Sun Feb 12, 2012 9:41 pm

Ъъъъ... О.о ... ъм ъм ъм...е т'ва ме прати в трета глуха.... о.о хмм....ъъ....това е ... доста объркващо....да видим до къде ще стигна... о.о ... започвам.... :gallery: :gallery: :gallery:
копче 1:двуличник....мисля че...
копче 2:лъжец...
копче 3:лъжец....като че ли...
копче 4:лъжец....
копче 5:двуличник....
копче 6: двуличник, но това вече се знае...
копче 7: двуличник...
копче 8: лъжец....
копче 9: двуличник...
копче 10 :лъжец...
копче 11: лъжец..
копче 12: истината...
копче 13: лъжец....
копче 14: двуличник.....
копче 15: двуличник .........
копче 16: лъжец, но и това го има в условието...
копче 17: лъжец...
копче 18: двуличник....

така....до тука го карах.... 50/50....и ми остана само 12. Ами...предполагам, че то е истинското копче... о.о
давай отговора, шефе.....че тука ми взе акъла тая лудост.... xD
Back to top Go down
View user profile
Kitana-sama
Vampire

PostSubject: Re: Игра: Логически задачи   Mon Feb 13, 2012 3:44 pm

Ми не е 12 отговора Пък и да беше, от къде на къде? Не става така наслуки, давай с обяснения.... И на мен ми взе акъла ама я реших за 20-30 минути накрая
Back to top Go down
View user profile http://enchanted.forum-motion.com
Otsuk_iKanae
Elf

PostSubject: Re: Игра: Логически задачи   Sun Feb 19, 2012 10:21 pm

ооок...айде втори рунд.. о.о
1. - двуличник, мисля че...защото ами...лъже че е вярното и казва истината за номер 2... о.о
2. - този е лъжец....
3. - ъъъ....лъжец...едва ли истинското копче ще казва, че някой друг е правилният.... оттам се разбира, че и 2 е лъжец... о.о
4. - същата работа....лъжец...
5. - двуличник...истина е, че никое от горните не е вярно, но и това не е истинското копче... о.о
6. - ъъъ....двуличник.. това вече се знае...о.о
7. - двуличник...вярно е това за 6, но 7 не е истинското копче... о.о
8. - ъъъъ.....лъжец....7 не е вярното...но ако 8 лъже....значи 9 е вярното...хмм...о.о
9. - така...миля че казва истината, защото 7 се оказа двуличник както казва то, а и 8 наистина не каза нищо вярно...да видим за 15...о.о
10. - ъ....мисля че е лъжец....с тази мания за световно господарство...едва ли ще казва истината.. о.о
11. - християнин?? о.о .... лъжец....така мисля де...ами...охх да видим по-надолу какво ще излезе.. ><
12. - ъъъ....двуличник....поне така съдя от думите му...лъже за топката...значи 8,10 и 11 наистина са лъжци...о.о
13. - определено лъже...това със повишението го издаде.. а и 12 вече каза че 10 лъже.. о.о
14. - лъжец...вече се знае, че 12 е двуличник а 9 каза че 15 казва истината... о.о значи и 9 казва истината... о.о
15. - ако наистина казва истината...значи 14 е двуличник! По дяволите какъв е този ад на който ме подлагаш, бе човек.. о.о ок значи...ако е двуличник...лъже за 15 и казва истината за 12....значи и 12 казва истината!!! Кво става тука бе?? о.о ... оок да приемем че е така.. о.о
16. - лъжец..това вече се знае.. о.о
17. - лъже...няма да тръгне да казва кое е истинското...точно както 3 и 2 и 1и 4....
18. - двуличник от класа...>< ... казва истината, че лъже.. о.о ... а след като истинското копче казва истината....ами 18 отпада.. >< .. о.о

така... останаха...9, 12 и 15...до тука 9 каза всичко правилно...после..12 също...и 15...аааа....чакай малко...о.о почивка 5 минути...
не е 15...само казва че не е вярното.... 12 казахме вече че не е вярно...значи...мисля че Джо трябва да натисне 9.... о.о
Само не ми казвай че пак ще умираме...xDDD
Back to top Go down
View user profile
Kitana-sama
Vampire

PostSubject: Re: Игра: Логически задачи   Mon Feb 20, 2012 3:42 pm

Ами стигна до правилното копче, но обясненията трябва да са подредени, не може ей така да заявиш как тоя е лъжец, а оня двуличник. няма да те мъча повече, все пак добра работа. Ето го и обяснението: (моля, прегледай го обстойно)

Копче 16 (лъжец, отпада) твърди, че копче 15 е двуличник. Съответно 15 казва истината или е лъжец и е вярното копче, което не е възможно (вярното копче със сигурност казва истината) Тогава 15 не е вярното копче (отпада), а 14 е двуличник. Вече знаем, че и 14 отпада. Знаем, че 14 лъже, защото казва, че 15 е лицемер, а вече знаем, че на 15 може да се вярва. Тогава 12 не е велик пророк (отпада) и 8, 10 и 11 НЕ СА лъжци, но пък може да са двуличници. Също така копче 16 лъже, че 18 е откачило => 18 казва истината и не е вярното копче. (отпада) Нека се преместим на копче 6 (двуличник, отпада). 5 е двуличник – казва истината за това, че всички от 1 до 4 лъжат, а лъже за това, че е истинското. От тук можем да изключим всички копчета от 1 до 6 включително. Нека обобщим: Копчета 1, 2, 3, 4, 5, 6, 12, 14, 15, 16 и 18 отпадат. Остават ни копчета 7, 8, 9, 10, 11, 13 и 17. Копчета 2 и 3 твърдят, че 2 е вярното. Ако казват истината, то което и от двете копчета да натисне Джо, бомбата ще бъде обезвредена (казват истината), което е невъзможно, защото вярното копче е само едно. Същото важи и за копчета 1 и 4; 11 и 17; 13 и 10. Съответно 10, 11, 13 и 17 отпадат. Остават ни копчета 7, 8 и 9..... 7 и 8 взаимно се изключват по същата процедура. Единственото копче, което остана е 9, пък и ако погледнем какво казва то, ще разберем, че не лъже. Мога да обясня също и коментарите на 7 и 8 и как всичко се навързва, но не виждам смисъла, и сами ще се сетите, не е трудно. Вярното копче е 9.

Ти си на ход, давай следващата ;]

Back to top Go down
Otsuk_iKanae
Elf

PostSubject: Re: Игра: Логически задачи   Mon Feb 20, 2012 4:05 pm

Оок..време е за...дъното на гадния хладилник!
Ще те почерпя със сирене и омлет от мухоморки. Мляс!
Различните сирена са на бучки с големината на палец и ако изстържеш зеленото, ще видиш трите вида: синьо, жълто и оранжево.
Бучките синьо сирене са с една по-малко от жълтите. Жълтите са два пъти повече от броя на оранжевите, разделен на сините. Ако имах още две жълти бучки, броят им щеше да е равен на оранжевите.
и така, колко бучки сирене имам?
Отместих настрана сиренето и видях моята градинка с мухоморки, които растат под него.
- Всичките 10 мухоморки на точки са зелени. Има и седем зелени мухоморки без точки.
- Имам 12 отровни мухоморки, от които 8 са зелени.
- Седем от мухоморките на точки са отровни.
Ако всичките мухоморки са зелени или отровни или и двете заедно, тогава колко са общо? Колко зелени мухоморки без точки за безопасни за ядене?
Кутията ми е празна, но ако беше пълна, щеше да има 20 яйца. Искам да изям 3 пъти повече яйца, отколкото изядох вчера. След това ще останат достатъчно яйца и утре ще мога да изям половината от тези, които изям ще днес. Но тъй като никога не ям половин яйце, кажи ми колко яйца съм имал в кутията преди вчерашната закуска.

Късмет! Ще ти трябва... ^^
Back to top Go down
View user profile
Kitana-sama
Vampire

PostSubject: Re: Игра: Логически задачи   Mon Feb 20, 2012 6:05 pm

Такаааа, да кажем, че:
синьото сирене е x
жълтото е y
оранжевото е z

x = y-1 (Бучките синьо сирене са с една по-малко от жълтите)
y = (2z) : x (Жълтите са два пъти повече от броя на оранжевите, разделен на сините.)
z = y+2 (Ако имах още две жълти бучки, броят им щеше да е равен на оранжевите.)
x+y+z = [y-1] + [(2z):x] + [y+2] = y-1 + (2z):x + y + 2 = 2y + 1 + (2z):x }x
=> x+y+z = [2xy + x + 2z]:x
Надявам се това решение да се зачита. Фактически частта в червено се получава броя на бучките.

Част 2
Знаем със сигурност броя на отровните. Нека тръгнем от там.
7 от 10 зелени гъби на точки СА отровни => 3 зелени на точки НЕ са отровни.
Знаем, че само 8 от отровните са зелени, и тъй като всичките гъби на точки са зелени, остава да е отрона само една, която не е на точки. Съответно имаме 4 отровни, които не са нито зелени, нито на точки. Станаха 12.
От тук какво можем да разберем: 3 зелени на точки не са отровни и още 6 зелени без точки не са отровни. Това отговаря на 2-я въпрос. Отговора е 6.
Когато сметнах общо всички гъби, 12 отровни + 3 на точки, които не са отровни + 6 зелени, които не са отровни, стигнах до извода, че всички гъби на брой са 25.

Част 3
Ако в пълната кутия се събират 20 яйца, нека направим следното уравнение.
Вчера са изядени х яйца. Днес 3х, а утре (3х):2. Ако съберем броя изядени яйца и от 3-те дни, трябва да получим 20. Ето го и уравнението:

20 = 3х + х + (3х):2
20 = 4х + (3х):2 (нека умножим и двете страни на уравнението по 2)
40 = 8х + 3х = 11х
х = 40:11 = три цяло и седем единадесети (няма как да го напиша с числа). условието е изпълнено, не сме делили яйца наполовина, само на 7/11 :smile2: Това е, шефе. Ако имам грешки поправяй ме :cya:
Back to top Go down
Otsuk_iKanae
Elf

PostSubject: Re: Игра: Логически задачи   Mon Feb 20, 2012 6:48 pm

Амии...абе направо ще го напиша, пък ти си го чети после..
13 бучки сирене (3 синьо, 6 оранжево и 4 жълто.) ... 21 мухоморки.. (6 зелени без точки и безопасни за ядене.) ... Вчера е имало 11 яйца. (професорът е изял 2 вчера, ще изяде 6 днес и 3 утре...) ... еми..това са отговорите...все пак браво за главозамайващите изчисления и разсъждаването...който ми взеха акъла (прочетох го около 12-13 пъти, докато разбера какво точно си написала...браво!) ... тъй че...ти си на ход! :cya: :cya: :cya: :pizza: :pizza: :pizza: :smile2: :smile2: :smile2: :smile: :smile: :smile: :bummy3: :bummy3: :bummy3:
Back to top Go down
View user profile
Kitana-sama
Vampire

PostSubject: Re: Игра: Логически задачи   Mon Feb 20, 2012 9:09 pm

Хаха, общо взето отговорите ми отиват на буклука
Е, все пак стигнах донякъде. Дай ми ден-два и ще постна следващата задачка
Back to top Go down

Игра: Логически задачи

View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Goto page : Previous  1, 2, 3, 4